0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Foto Veronica Kindblad

Jag polisanmälde inte bara för min skull utan även för mina barn, min familj och mina vänner. Polisanmälan blir en makering. Beslutet jag tog innan polisanmälan va inte given. Jag visste ju att dom flesta som anmäler om våld i nära relation inte får någon upprättelse och att det ”kostar” mer än det smakar att gå igenom ev förhör som skulle leda till åtal. Men det är viktigt att polisanmäla för sin egna skull. Att man markerar för sig själv att det som hänt inte är oki, att man inte tillåter någon annan att behandla en illa. Man blir även en förebild för sina barn, en förebild som tappats bort på vägen. En vuxen som visar vad som är rätt och fel.  I och med att jag polisanmälde kunde jag med det vinna tillbaka lite självförtroende som jag under så lång tid förbrukat. Min advokat Tove Sander tyckte jag skulle vänta ett par månader med polisanmälan, så mina upplevelser och chocken av koaset lagt sig. Hade jag vetat bättre och inte handlat i affect av vågen av eufori som jag fick i samband med att jag lämnade då hade jag gjort annorlunda.
I dag vet jag att kunskap och lärdom är nyckeln till en lyckad polisanmälan. Det finns två sidor att se på det. Hade jag väntat kanske den aldrig blivit av kanske jag gått tillbaka en gång till, jag fick fortfarande mail från honom. Alltså blev jag ändå en vinnare genom att polisanmäla och sätta stopp för misshandeln. Mitt råd är att polisanmäla omedelbart direkt efter lämnandet för att få slut på själva interaveliseringen och bryta medberoendet.
Råd jag kan ge är att skaffa kunskap och lärdom, läsa om våld i nära relation. Att se till sina rättigheter be om hjälp på socialen för vålds utsatta och kvinnojouren. Att direkt i anslutningen av polisanmäla ha eller genast skaffa ett målsägande biträde/advokat. Sen att rättsystemet inte är rättvist att det beror på var i landet du bor om vilken hjälp man får. Jag har varit i kontakt med ytterligare advokater för att få svar på frågor som aldrig blev ställda eller frågades om. Jag fortsätter söka efter kunskap både för mig själv och för att hjälpa andra.
Det är aldrig försent för upprättelse.
POLISANMÄLA FÖR DIN EGEN SKULL.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg Filterlös…
Nästa inlägg FÖRELÄSNING…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *