KÖPA BÖCKER – För Ditt Eget Bästa

Vill du köpa en signerad bok. Maila mig på : jag@precis-jag.se

Boken kostar 200:- och frakten 35:-
Jag tar Swish.

Recensioner

BIBLIOTEKTJÄNST

”En fasligt bra och ärlig bok om en destruktiv relation. Om relationens olika faser och inte minst om uppbrottet. Det svåra men helt och hållet livsnödvändiga i att bryta sig loss och bit för bit hitta tillbaka till sig själv igen. En fiktiv resa Betyg 4 av 5.

”En kvinna blir förälskad i en man som efter hand börjar bete sig märkligt. Sedan oacceptabelt. Till slut helt vansinnigt. Först verkar det lite omständligt, men efter ett tag står det klart att det är just i upprepningarna som berättelsen har sin kärna. Upprepningar av kränkningar, tvång och djup okänslighet som normaliseras och blir den enda verklighet som huvudpersonen Pia känner till. Då är det lika omöjligt att lägga ifrån sig boken som för Pia att lämna sin plågoande; en man med psykopatiska drag. Läsningen är plågsam, men en saklig berättarröst och välskriven text skapar struktur och mönster. Läsaren får stegvis inblick i hur det enda logiska är att stanna och hur döden till slut verkar vara enda utvägen. Det här går att förstå, och det här går att dela.” ”Boken bygger på Anna Carsalls intervjuer med Pia Johansson ” Helhetsbetyg: 4.” BTJ – Bibliotekstjänst

Jag tycker absolut att alla ska läsa denna bok. Maria Bokälskare Johansson

Jag kommer på mig själv med att tänka hur modigt och starkt det är att vara så öppen om ett så destruktivt förhållande. Det är tungt att läsa, men vilken viktig bok det här är! Bettans boktips

 


#VIBRYTERTYSTNADEN

Författare Pia Eklund

Boken kostar 165kr frakten 35kr

Köp För ditt eget bästa och #vibrytertystnaden för 300kr inkl frakt

 

Ett dussin kvinnor berättar om sina upplevelser av att leva med våld i nära relationer och hur detta även drabbar barnen.

Vi vill med antalogin uppmärksamma de tusentals kvinnor och barn som drabbas av våld och eftervåld. Våra berättelser är några av rösterna bakom #vibrytertystnaden som idag har över 10.000 följare och bland annat belyser att våldet sällan syns utanpå och att det inte är över när man lämnar.

I boken får vi bland annat följa Sofia som förfördes av den spännande miljardären, Elisabeth som föll för den charmige gymnasieläraren och nyskilda Anna som blev ett lätt byte för den dansanta ungkarlen. Hur de snabbt fångades in i nätet som sedan visade sig nästintill omöjligt att ta sig ur då de gemensamma barnen blev verktyg för att fortsätta misshandeln även efter att de har flytt.

”Föräldrarätten är heligare än barnens rätt till ett bra liv, kosta vad det kosta vill. Dessa långdragna processer där barn far illa, ett rättssystem som borde ses över för barnens bästa. För det är väl det som det handlar om, barnens bästa och deras rättighet till ett bra liv inte förälderns. Föräldraskapet är för mig något man ska förtjäna, inte ha rätt till.”

 

En vacker dag lämnar jag honom.

Författare Maria Blomqvist

Boken kostar 50kr frakten 35kr

Köp För ditt eget bästa och En vacker dag för 250kr ink frakten

 

”Jag väntade på och längtade efter att han skulle lämna mig. För om han själv gick sin väg skulle jag slippa slå mig lös från honom, från oss och från vårt gemensamma liv. Eller tänk om han rentav skulle dö en helt förbjuden tanke.”

Det här är min berättelse om hur det var att leva i en kraftfull, livsfarlig passion där kasten mellan kärlek, åtrå och hopp och djup förtvivlan gjorde att jag tappade greppet om mig själv. Men även om mina barn. Den man som från första stund gick rakt in
i mitt sinne, krävde full uppmärksamhet och aldrig lämnade mig i fred blev en del av mitt liv. Under en alltför lång tid. Det onormala blev normalt.

Det här är också berättelsen om att jag till slut insåg att jag höll på att bli som han. Då  fanns bara en väg ut och det var bort. Bort från honom. En dag kom polisen och hämtade honom efter min första, och enda, anmälan. Det var då mitt riktiga liv började. Men det var också då mina vänner vände mig ryggen. Hon ljuger! En sådan trevlig karl kan inte ha gjort det hon säger.

Boken ”En vacker dag” beskriver ”50 nyanser av honom” fast på riktigt, en mix av passion, våld, sex och kärlek i en livsfarlig blandning och ett liv som snurrade på, där kasten mellan passion och våld var som att leva i ett nät av motstridiga känslor. Den utgår från dagboksanteckningar och polisförhör, och innehåller även en studiedel och en faktadel.