0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

”Tillfälliga uppbrott ses som viktiga steg på vägen. Genom ett tillfälligt uppbrott kan en kvinna få en paus från våldet, få utrymme att reflektera över sin situation samt möjlighet att upptäcka och utvärdera vilket stöd det privata och samhälleliga nätverket erbjuder. Misshandlade kvinnor gör i genomsnitt
tre till fem tillfälliga uppbrott innan de lämnar relationen definitivt.”
Källa: Samverkan mot våld

Jag lämnade förhållandet ca 3-4 gånger. Men i min själ lämnade jag hundratals gånger. Jag upplevde att vid de tillfällen som jag fysiskt lämnade, bla första gången då en nära anhörig hade gjort en polisanmälan och jag blev hämtad av min familj. Jag blev mer eller mindre isolerad från omvärlden under en tid. Den tiden blev en återhämtning. Jag började äta, jag fick sova och jag fick vila. Stressen slog av på takten. Och jag blev starkare. Vilket innebar att efter ett par veckor va jag stark nog att gå tillbaka. Och längtan efter missbruket och man faller föga för ”love-bombing” = Enorma kärleks förklaringar, jag kan inte leva utan dig, du är allt jag har, vi som kan ha det så bra, visa nu de andra att du älskar mig. Ja listan kan göras lång med ord och meningar så du sjunker tillbaka. Han får in dig i sin fålla igen. En bricka i spelet. Men jag lova det håller ett par månader. För varje gång man går tillbaka, blir det hundra gånger svårare att lämna. Och framförallt vem ska hjälpa dig när du ständigt återvänder. Din omgivning står maktlösa för att se på eller bli ännu mera distansierade från dig.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg Ny i webben EN VACKER DAG LÄMNAR JAG HONOM…
Nästa inlägg INBLICK…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Skov av uppbrott ger en känslomässig vila…

  1. Har just sträcklyssnat på din bok och den är en lifechanger för mig. Jag är mållös. Är mitt uppe i uppbrottsfasen (vilken i ordningen har jag knappt koll på) – och jag hoppas att detta kan ge mig styrka. TACK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *