0 0
Read Time:6 Minute, 20 Second

Narcissister är extremt krävande individer. De kräver så mycket som möjligt, men bara från andra, och de verkar vara omättliga. De vill ha mer och mer. Narcissistens syfte är att använda andra för att få vad de vill. Med enkla ord söker de efter bra, naiva människor som ständigt kommer att slava för den dolda narcissisten för att göra honom lycklig. För att behålla de och uppmuntra de att fortsätta sitt självförstörande beteende kommer den dolda narcissisten ibland att kasta något falskt ord om belöning. Den dolda narcissen håller sin morot på en pinne framför offrets ögon och berättar för henne att om hon försöker ännu mer, om hon gör ännu bättre ifrån sig då får hon sin belöning – men …. inte än.

Kom ihåg att det inte finns någon narcissist utan patologiska lögner. Narcissistens högtidliga löften kommer aldrig att uppfyllas. Hans ord är tomma. För att uppmuntra dig att fortsätta slavarbetet kan han till och med säga att han älskar dig väldigt mycket. I syftet för att använda din låga självkänsla och dina mentala och emotionella energier fokuserar han på dina fel och brister för att vända din uppmärksamheten från honom. En dold narcissist kommer att säga att du har en flisa i ögat medan han har en balk. Som varje narcissist är han mycket fokuserad på sina fantasier och förväntningar. Liksom varje narcissist har han överdrivna idéer om vad han förtjänar av andra, utan att ha någon känsla och förståelse för vad som är motiverat och vad som är överdrivet. Dessutom i avsaknad av empati bryr han sig inte alls om känslor, förutsättningar, gränser och lidande av hans närmaste. Om man inte lyckas att uppfylla hans krav kommer straff, fördömande, avvisande, förtal, nådlös kritik, psykisk press, aggression och psykiskt våld. Han använde sig då av, bland annat, gaslighting, projektion och triangulation. “Vill du inte dyrka mig, har du ingen rätt att leva” – det är ungefär så här han behandlar sina närmaste, som, in hans värld, inte är tillräckligt ödmjuka och undergivna. Enligt hans orimliga krav fyller vi aldrig hans förväntningar och älskar honom alldeles för lite.

Som varje narcissist hatar han ensamhet, så han håller de närmaste nära sig själv, med fast hand, i en kort koppel som han kallar kärlek, för att samtidigt behandla dem orättvist och fientligt. Att tro på dolda narcissistens ord är som att tro på att en parasit som äter på din kropp kommer att sluta suga ditt blod och starta ett nytt, värdigt liv. Ju mer en människa är naiv och lurar sig själv, desto längre kommer hon att vara maten för en parasit som förstör henne. I den dolda narcissistens ögon bör en annan människa, och i synnerhet den som är närmast honom, vara hans slav som ska förse honom med det han behöver. Den största paradoxen i narcissistens parasitliv är att i de flesta fall om han lämnades ensam skulle han inte kunna uppnå ens fjärde delen av det livet som han lever genom ansträngningar av hans partner, som han trycker ner och förolämpar. Trots att hans liv i många fall är beroende på hans partners levnadsstandard, ständigt hävdar han och övertygar alla om att det är tack vare honom som hans partner har allt och att alla lovord ska reserveras för honom.

Vad är det för ord som en dold narcissist aldrig kommer att säga?

Ett av dem är ett enkelt ord TACK. De som är eller har varit i relation med en dold narcissist vet mycket väl att han är oerhört otacksam.

Vad är tacksamhet? – enligt ordboken, en persons hjärtliga beteende gentemot sin välgörare och en uppriktig önskan att tacka och återgälda för hans agerande. När vi säger tack, betyder det acceptans och bekräftelse av det värde som den andra personen gav oss. Jag förtjänar det som ges till mig.

Narcissistens omättlig aptit har inga gränser. Krävande, med en attityd att han förtjänar allt, bara av anledningen att han föddes. Hans kalla, genomträngande otacksamhet, påfallande i sin omfattning och grad, är oändlig. Hela världen med alla dess känslomässiga, mentala och fysiska skatter kommer inte att tillfredsställa narcissistens kroniska hungern. En av de omöjliga sakerna för en dold narcissist är att säga ärlig “tack”.

Han är som en bottenlös brunn. Han kan ibland, bara för manipulativa ändamål, mumla sin falska version av “tack”, men bara för att få något han behöver eller för att använda den andra personen för sina syften. Den dolda narcissen är en död del av psyken hos en person som bara blivit en skugga av sitt eget jag och som arbetar på basis av en robot, sofistikerad konstgjord intelligens som inte känner empati eller tacksamhet.

Trots hela maskeraden där han spelar offer som drabbats av ödet, trots alla masker för att dölja vem som han verkligen är, innerst inne tror inte dolda narcissisten att han är värt något bra. Detta undermedvetna självhat som säger till honom att han i själva verket inte förtjänar något gott, hindrar honom från att uppriktigt acceptera alla mentala, emotionella och fysiska gåvor från andra och för att återgälda allt det goda han har fått. Han känner ingen tacksamhet. Detta är en av hans försvarsmekanismer för att dölja hans djupa känsla av giftig skam. Det är hans djupa undermedvetna och även dels medvetna övertygelse att det är något fel på honom, vilket inte går förändra, eftersom han föddes defekt och ond. Denna tro på eget intet är den mest bedrägliga och förnedrande faktorn i hans utveckling och det centrumet från vilket han drar mest energi för sina handlingar. Att säga ett ärligt TACK betyder att uppriktigt acceptera värdigheten för de gåvor som man fått. Den dolda narcissisten känner inte att han förtjänar något gott. Paradoxen är dock att han visar sig för världen från en helt annan vinkel och döljer sina största svagheter.

En dold narcissist kan man jämföra med ett avancerat metafysiskt datavirus som har programmerats för att skapa en illusion av verkligheten där vi lever i, och skapa en värld där det finns valfrihet mellan gott och ont.

Till det konstgjorda systemet för dold narcissist är vi bara ett batteri som livnär hans liv genom att ge honom våra negativa energier av ilska, hat, hämnd eller giftig skam.

I själva verket är narcissistens otacksamhet en återspegling av din otacksamhet, respektlöshet, underskattande och förminskande av dig själv. Att inte älska dig för vad du verkligen är.

Kommer du ihåg när sist tackade du dig själv för bra ord och goda gärningar? Ger du dig själv komplimanger när du uppnår något värdefullt? Pratar du med dig själv med kärlek och respekt? Är du stolt över dig själv? Ger du dig själv autentiska komplimanger? Är det svårt att säga till dig själv något trevligt?

Kanske är du otacksam mot ditt sanna jag och du säger inte till dig själv “tack”. “Tack för vad jag verkligen är, att jag tar hand om mig själv, att jag utvecklar mina egna talanger, att jag ger mig själv stöd och kärlek”. Säger du till dig själv att du förtjänar allt som är bra i dig?

Den dolda narcissen i ditt liv återspeglar din brist för tacksamhet för dig själv. Skyll inte på narcissisten, som bara fungerar som en informatör om ditt undermedvetna och medvetna tanke- och känslomässiga system. Fokusera på dig själv. Var tacksam för vem du är. Börja tacka dig själv för enkla goda gärningar mot dig själv och dina speglar kommer att visar dig den nya verkligheten som du skapade i din psyke. Älska dig själv med hela ditt hjärta och själ och med all din styrka.

Autentisk hälsa, lycka och välstånd finns inte utan äkta självkärlek.

KÄLLA/TEXT
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg Tacksam är jag…
Nästa inlägg Topphälsa…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Narcissist = självkärlek

  1. En otroligt bra text och så sann.
    Det är ett stort arbete för den person som lever i en relation med en narcissist att komma ur relationen då de är extremt kontrollerande. Det krävs en otrolig styrka och målmedvetenhet, problemet är att den ligger djupt inom dig då den aktivt har bearbetats bort under relationen. En viktig sak i processen är stöd från sina nära och kära för att orka komma tillbaka till den person du var innan. Ärren kommer aldrig att försvinna helt men styrkan och självförtroendet återvänder i sin takt.
    Det är viktigt att kunna förlåta sig själv, tro på sig själv och känna stolthet över vem du är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *