0 0
Read Time:5 Minute, 5 Second

DETTA ÄR MIN BERÄTTELSE. LÄS DEN. DU KOMMER INTE FÖRSTÅ. MEN DU KOMMER FÅ VETA.

Jag vill berätta för Er, en stark historia som berör och väcker starka känslor. I korta drag om ni vill ha?,,Min historia.

Den 17 augusti 2015 polisanmälde jag mannen jag levt med. Under fem år utsatte han mig och mina barn för grov psykisk terror med inslag av fysisk misshandel.

Jag kan berätta om mitt liv under, och hur jag tillslut orkade ta mig ur.

Resan jag har gjort är en fruktansvärd upplevelse både för mig mina barn vänner och familj.

Sommaren 2011 fick jag en match på Facebook. Mannen i mitt liv dök upp. Han tog mig storm och jag föll pladask.

Han va den mest kärleksfulla underbara, vältaliga rika chefen med stort företag lite halv kändis, fin bil, snygg och fräsig. Vi köpte hus och förlovade oss inom 3 månader,,han va för bra för att vara sann.

 De följande 5 åren skulle han ta mitt liv och göra det till sitt egna, och det gjorde han bokstavligt.

Metoden han använde va raffinerad uträknad manipulerande,varvat med kärlek och värme. Han tog kontroll över mitt liv. min ekonomi, mina barn, vänner och familj.,mitt företag,,ja allt runt omkring mig. jag fick skriva på ”avtal” som jag skulle förhålla mig till gjorde jag inte det ,straffade han mig på olika sätt. Jag va fast  han gjorde mig beroende av honom.  Han fick mig att tro,,jag hade bara han, det fanns ingen annan som kunde hjälpa mig. Jag blev bara hans, och ingen anna skulle ”få” ha mig inte ens mina barn. Han älskade bara mig jag betydde allt för honom,,utan mig skulle han inte vilja leva,,,sa han ,trodde jag,,vid sidan om hade han otaliga förbindelser med olika kvinnor.

 Försummelsen va den värsta. När jag blev sjuk. Jag hade fått skriva ”avtal” på att hålla mig frisk. Men jag råkade ut för akut höftledsatros, under 1,5 år led jag svår värk med lång sjukskrivning,,då jag inte kunde betala för mig hemma ,som han sa,,,fick jag jobba ”Svart” på min frisör salong som jag ägde. för att få i hop det. Inte för att vi behövde. Pengar fanns, han är mång ,mång miljonär. Han tyckte bara om att se mig kämpa och lida. Jag va beroende av hans välvilja då jag inte hade någon förutom honom. Jag satt fast i ekonomisk misshandel.

Under hösten 2014 fick jag tillslut byta min höft led,,pga att jag va så svag och överansträng i benet fick jag under op ett lårbens brott. 7 veckor senare blev jag utkastad. Han tyckte han köpt grisen i säcken och inte alls den hade ville ha. Jag hade inte hållit vad jag lovat i avtalet.

Att jag överlevde är en gåta. 

Men som vid alla andra gånger jag blivit ”utkastad” ,,så fick han mig tillbaka. 

Sommaren 2015,, gick jag för sista gången. Jag hade under 6 veckor vårdat och skött om honom efter en svår olycka. När han började tillfriskna talade han ytterligare en gång till, om för mig vilken värdelös kvinna jag va och inte alls gjort som han önskat. Det fanns så många andra som skulle vårdat han så mycket bättre än vad jag gjort. Jag va bara värdelös.  

Jag va helt slut,, inom mig fanns inget kvar jag va död. Jag gick.

20 dagar senare tog han sin nya kvinna och åkte på semester. Hon flyttade in samtidigt.

Jag va helt slut kunde inget annat tänka än att ta mitt liv. Jag va ju ändå så värdelös,, jag hade inget kvar. Bodelningen som han hotade att jag skulle skriva på gav mig absolut ingenting av vårt gemensamma bohag eller del i huset. 

Att ta sig ur en psykisk misshandel är ett helvete, man har ingenting kvar av sig själv man är hjärntvättad.

Tiden efter har varit svår jag har gått 70 timmar i psykoterapi 112.000 kr,,vårdats på avdelning för svåra självmordstankar, vilket va så nära,,lastbilarna gick tätt utanför min dörr, det hade varit så enkelt.

Jag har varit 7-9 timmar i polisförhör,,sett polis advokat nickat och förstått och trott på mig, läst 15000 tusen sms ,,hundratalet mail och avtal alla mina läkarintyg ,,han fick 3 timmar förhör la all skuld på mig att jag va psykiskt sjuk och bara ville hämnas, 4 fall av fysik misshandel och ett olaga hot  kunde åklagaren hitta.. INGENTING om den psykiska misshandel som ska likställas som den fysiska under grov kvinno frids kränkning,, finns inga åtal, och heller inga domar i psykisk misshandel… förundersökningen blev nerlagd. Det som inte syns finns inte,,

Jag är inte den första kvinna som fått sitt liv förstört av honom,, jag har varit i kontakt med en del,och några som kontaktat mig,., samma tillväga gång sätt samma ord samma fraser samma avtal t.om samma förlovningsringar,,och dejting sida.. 

Det finns så otroligt mycket mera att berätta. Jag skriver inte bara för mig själv utan för så många andra kvinnor i samma situation som inte vågar eller vill polisanmäla. Jag har träffat flera i en grupp för våldsutsatta som kommunen har. 

 I dag är jag 50 år och sjukpensionär fick lägga ner min frisörsalong som jag drivit i 27 år.

Jag överlevde med nöd och näppe. Idag lever jag med mina barn runt om mig. ” han fick mig ” att välja bort dom.

 Man kan se detta ur olika vinklar,,samhällsproblem, lagar, kostnader, rättsystem, straffskala.. jag man kan fylla alla samhälls kriterier vad vi misshandlade kvinnor eller vad misshandlare till män kostar..Jag har räknat lite och min summa blir dryga miljonen,,med sjukskrivningar,läkare terapeuter, polis, advokat ,och jag!  tillslut sjukpensionär. Vem ska betala? ,,

En sak vet jag Vi syns inte men vi finns och vi är många. Lotta fallet,, blev nog en dörröppnare sorgligt nog.

Jag skriver en blogg sedan januari 2015 ,,där kan jag finna ro och läkning i mitt skrivande. Kika gärna in där. Min berättelse är Er om ni vill ha den,, Den behöver skrivas och den behöver sina läsare.

Hälsningar Pia en vanlig mamma som trodde på kärleken

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg 5 tecken…
Nästa inlägg Mycket att hålla på…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *