0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

PANDORAS ASK…
Hoppet blir i den mystiska berättelsen en kompensation för allt det svåra.
I den klassiska berättelsen om PANDORAS ASK ligger hoppet kvar på botten, under alla sjukdomar och allt elände som raskt smiter ut i världen då asken öppnas.

MANNEN:
Han ger henne alltid ett hopp. Efter sönderfall av misshandel, verbalt, fysiskt eller psykiskt, så ber han om förlåtelse. Han ska ändra på sig, det kommer aldrig mera hända. Han spelar ut alla sina kort. Som kärlek, skuld och framför allt bygga upp din förhoppning om förändring. Mannen kan ge ”hopp” på olika sätt. Hos mig blev det, planering av bröllop, renovering av huset, köpa nya möbler, köpa husvagn, boka weekend resor och solsemestrar, eller helt enkelt bara en bio. Det gav hopp om försoning och att vi hade en framtid, om det så bara va för en vecka. Man levde på hoppet.

”Han gav mig alltid hopp om att det skulle bli något annat”
Text ur Varför går
hon?

KVINNAN:
Hon letar efter hoppet. Det blir snart bättre, han är bara trött, han är förkyld, han har mycket på jobbet, snart blir det bra och allt blir som det va förut. Man letar alltid ursäkter över hans beteende. Man hoppas alltid och hela tiden att det kommer bli en förändring, bara jag/kvinnan ändrar lite mera på sig själv. Man vill ha bekräftelse. Man slutar aldrig att hoppas. Du är fast i ytterligare ett band.
Hopp.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg In english please…
Nästa inlägg Signatur PJ…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *