Två blogg inlägg som flätas samman. För ett år sedan och nu…

0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second
cropped-P12-2.jpg

Bråneryds kyrkogård Maj 2015
Här stog tiden stilla. Och jag skrev i min kalender. ”Det är inte för min skull. Det är för någon annan. Jag gör det för att duga. För att inte bli lämnad”.

”Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och något alldeles oväntat sker. Världen förändrar sig varje dag men ibland blir den aldrig densamma mera” A.Henriksson.
Svaret i dag:
Texten med dikten. Är inte bara en begravnings dikt. Det är en kärleks dikt till livet. Om hopp och förändring. En förändring som inte bara betyder sorg Jag har tillåtet mig att sörja förlorad tid. Jag har vunnit mycket tid tillbaka. Jag har mitt liv innan och mitt liv efter. Där emellan blev inte livet detsamma. Nu ser jag förändring för var dag. Och det oväntade sker hela tiden. För mig är det inte längre sorg. Förändringen är lycka. Där blir den nu detsamma.

Texten jag skrev för ett år sedan:
Det ses kanske underligt med citat av denna vackra dikt som oftast använd vid begravning. Men för mig är den glasklar, den är sorglig men väcker också hopp. Tiden hejdade sig alldeles, den stunden kärleken så oväntat kom till mig. Världen förändrades, den blev aldrig densamma mera. Att finna hopp efter sorg kan kännas svårt, men så länge man lever är inget dött. Att finna styrka i sorgen om förlorad tid har väckt hoppet inom mig. Mitt Jag är större än sorgen. Man får behandla den varligt. Tillåta sig själv att sörja över förlorad tid. Tid finns att fylla med ärlig och sann Kärlek.
Svaret i dag:
I dag betyder den detsamma. Lika glasklar då som nu. Ur sorg och förtvivlan om inget liv alls. Växte styrka och kärlek. Från den mörka tiden in i den ljusa. Det finns skuggor kvar men dom blir färre och färre. Mörkret är inte längre så påtagligt och rädslorna finns inte så ofta nu mera. Ibland dyker dom upp i mina drömmar. Men jag vaknar och tänker efter. Jag lever inte längre i någon mardröm. Jag lever i livet. En sann och ärligt tillställning. Med kärlek sång och dans. Precis-jag som Min Indian och Balettdansös vill leva. I alla nyanser av färger och former. I mitt liv finns regnbågens färger och det kommer ingen åt längre. Mina tankar är mina egna. Mina känslor lika så. Vad jag tycker och tänker bestämmer jag själv. Det är ett liv värt att leva. Och det gör jag nu.


Key Largo Nov 2016
Här står tiden stilla och jag skrev i min kalender. Det är för min skull, och det är för dig. Det är för oss och vårt liv tillsammans.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg Singing goodbye to the year before…
Nästa inlägg En bilaga om – psykopati…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Två blogg inlägg som flätas samman. För ett år sedan och nu…

  1. Såå fint skrivet! Jag kan känna igen mig själv i det du skriver! Jag brukar alltid säga till mina nära och kära, att hur eländigt det en är så ordnar det sig! Var rädd om fina dig! KRAM. 🤗👌💛👍😍👼🙏

    1. Tack Maritta, alltid lika fint att höra av er läsare, alla fina ord som skrivs. Kram till dig och en god fortsättning på det nya året// Pia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *