0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

ORD AV TYSTNAD

Telefonen ringde. Lisbet! Stod det i den lilla rutan. Någonstans i mig visste jag vad samtalet skulle handla om. Jag hade väntat på det samtalet i ett par veckor. Det hade varit tyst på den fronten ettag. Under den tiden hade jag sysselsatt mig med netflix och korta promenader med hunden. Det va väll det jag orkade. Även i dag va jag på promenad med vovven. Solen strålade, jag skulle egentligen känna mig glad att det äntligen va vår. Våren 2016.
-Hej Pia, sa rösten. Hej det är Lisbet. Jag har ett besked som du vet kommer bli en besvikelse. Jag visste ju vad som skulle komma. Jag hade inte förväntat mig något annat. Inte någon annan heller. – Jag tror du vet vad jag har för besked. – Jo säger jag med ett långt O. Ja vet och ja visste. Jag hade gjort det jag skulle. Berättat sanningen. Men visste att det inte skulle räcka.
Åklagaren hade informerat Eva och Lisbet om vad hon ansåg. Men som inte kunde stödjas med bevis på bevisen. Stödbevisningen är ju det som alltid fattas. Vem står, och ser på? När allt sker inom fyra väggar. Vem spelar in kränkande ord? Vem fotar blåmärken? När det enda man vill är att det inte ska hända, att det ska bli bättre. När man tänker! Detta va sista gången. Jag hade ju inte planerat en polisanmälan. För mig va det inte en självklarhet att göra det. Men jag fick ett nytt bevis på samhällets syn. Han hade inte gjort ett enda erkännande. Inte ens när valpen skulle ”slås ihjäl” och vi alla fick ta del av hårda ord och knytnävar.
Precis som Eva sa, och informerade mig om redan från början. Att jag sen påstod. Men! Man får väll inte ljuga för polisen? Eva, skrattade då till. – Men Pia, det förstår du väll! Det finns ingen som medger ett brott.
Han hade lagt all skuld på mig. Och sagt att det va jag som va kränkande, hotande och hämnd lysten. Att jag ljög om allt jag berättade om. Det är rättssystemets fallgrop. Du är oskyldig till motsatsen kan bevisas. Min motsats va mina ord, alla sms och mail. Det va mina bevis. Åklagen valde lägga ner förundersökningen. Det fanns inga bevis på psykisk misshandel Fyra fall av fysikt och ett olaga hot. Men det räckte inte. De psykiska blåmärkena syns inte och går inte fotografera. Det enda bevisen som fanns va mig själv. 43 kg sömnlös tom kropp utplånad kropp.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg ❤️Jag är kärleken resten av livet❤️
Nästa inlägg Värt att skvallra om…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *