0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

 

Foto: Veronika Kindblad https://www.instagram.com/fotografveronicakindblad/?hl=sv

Jobbet blev enda andrummet: ”valde att sova”

Det farliga med isoleringen, menar Pia, var också att hon förlorade alla sammanhang som gav henne andrum och en sund verklighetsuppfattning.

– Jag sa ofta till Fredrik att jag hade kunder till sju på kvällen men egentligen kanske jag bara hade det till fem. De två extra timmarna valde jag att sova på jobbet för hemma fick jag ingen vila. Där var han beroende av att ha kontroll och kunde ha som ett schema vi skulle följa: ”klockan åtta ska vi titta på TV, kvart över nio ska vi dricka te och klockan tio ska vi knulla” ungefär så.

– Och att aldrig kunna känna mig trygg hemma gjorde mig utmattad. Hans temperament kunde ändras över en halv sekund, från ena stunden till nästa kunde han bli ursinnig och gapa och skrika om hur värdelös jag var. Han ville alltid mucka gräl och trycka på punkter som gjorde mig provocerad, svag och rädd. Då kände han sig som störst och bäst. Så nu under corona kan man nog inte poängtera det tillräckligt: hur viktig en arbetsplats kan vara som fristad för en kvinna som är utsatt för våld i en nära relation.

Läs hela reportaget

https://www.mabra.com/pia-misshandlades-i-fem-ar-under-corona-blir-det-smorgasbord-for-valdsamma-man/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg Medlidande gör det svårare att gå…
Nästa inlägg Böcker jag rekommenderar…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *