0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

 


MEDBEROENDEPROBLEMATIK

Ett medberoende skapas av känslor kring ett beteende. Kanske tänker man mest på alkohol och drogrelaterade problem. Man tror man kan rädda personen, om man ger mera av sig själv, om man älskar lite mera. Till slut ebbar det ut. För emellan perioderna vilar lugnet. Man blir glad och fylls av glädje att nu är det slut. Jag har lyckats. Min kärlek och omtanke räckte. Man fylls av dopamin som gör oss euphoriska och upprymda. Kroppen belönar dig för ditt ”arbete”. Vad du inte vet är att du själv blir beroende av din egna drog som ger dig belöning i ditt egna system. Du drogar dig med dopamin. Du belönas för den kärlek och omtänksamhet du ger.
MEN så dyker det upp igen, när man minst anar det. Det slår till som en knyt näve, man blir frustrerad och rädd.
Man lever i det, man känner av det dag för dag, man gömmer undan sina känslor. Man vet det går över bara man håller sig på sin plats inte gör någon stor sak av det. Det blir bra igen.
Adrenalinet pumpar kroppen full, om du behöver fly. Stress påslaget under den ”oroliga” tiden är hög. Men du vet, om ettag är det över, man längtar dit så mycket att man står ut med det andra.
Alkohol, drogmissbruk eller den misshandlande mannen. Man blir fast i ett medberoende. Din Kroppen klarar sig inte utan sin drog. Dopamin. Varje gång man får sin belöning hamnar du längre ner i medberoendet. Att ta sig därifrån eller bort från det, blir svårare för varje gång. Att lämna blir omöjligt.

Att skaffa sig kunskap och lärdom om att till slut lämna och gå. Det hjälpte mig.
Läsa och lära. Prata med andra. Gärna då med andra kvinnor som varit i samma situation. Sök kvinnojouren i din komun. socialtjänstens enhet för våldsutsatta. Där finns också skyddsnätet om det finns barn med i bilden. Deras samtals grupper tyckte jag hjälpte mig mest.

Sök våld i nära relation.
Det finns mycket att läsa .

Polisens egna hemsida.

Böcker på bibblan.

Den bästa boken tycker jag. Den är lätt att läsa, och den lärde mig att förstå mig själv. Den blev min ”bibel” varje gång jag tvivlade.
Finns på nätbutiker.

”Lärobok” Igentligen riktad för utbildning, för socialtjänsten, polisen, vårdpersonal. Men kunskap och lärdom ger dig makt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg Låt solen skina på dig…
Nästa inlägg Starka band skapas…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *