0 0
Read Time:2 Minute, 50 Second

Extremt manipulerande

En tid av intensiv uppvaktning inleddes. Han kunde åka till salongen bara för att överlämna en bukett rosor, bjöd på utlandsresor och köpte presenter.

En del av Pia tvekade, för var det inte lite för bra för att vara sant? Dessutom hade hon inte tid att ses så ofta som han ville.

– Jag sa till honom att jag inte var redo. Men han bara svarade att vi var menade för varandra. Han fick mig att känna mig utvald och speciell.

I efterhand har Pia förstått att allt var ett spel.

– Att jag var lite svårfångad triggade honom troligen ännu mer. Hur kunde jag gå på det? Har känt mig så dum. Samtidigt inser jag att han var extremt manipulerande. Han visste precis vad han skulle säga och göra för att få mig dit han ville.

När hösten kom förlovade de sig.

– Jag sögs in i hans sfär. Det var passion och fantastiskt sex. Han låtsades vara rädd att förlora mig, smekte mig varsamt över ansiktet och sa: ”Jag har aldrig älskat någon som du. Jag känner att jag har hittat hem.”

Källa Måbra/ Anna Carsall

VARNINGS SIGNALER

1. De sätter sina känslor framför andras behov

Avsaknad av empati är ett av de tydligaste dragen hos narcissister. De bryr sig inte om vad andra människor behöver eller vad de känner – allt de gör handlar om vad de själva vill ha och behöver. De är fundamentalt manipulativa och kan fejka empati om det hjälper dem, men de har inte något genuint intresse av att sätta någon annans behov framför sina egna.

2. De antar att alla avgudar dem

En narcissist tror att alla håller dem väldigt högt – och alla som inte gör det är förmodligen bara avundsjuka. Och trots att de är känsliga för kritik så vill de låtsas som att negativa omdömen inte biter på dem, och kan i stället söka hämnd på någon som kritiserat dem.

3. De vill föda sina egna egon genom att sänka andra

Narcissister behöver etablera att de står över andra, och ofta gör de det genom att antyda att andra är mindre intelligenta, erfarna eller trevliga. Det spelar ingen roll hur kunnig någon annan är – narcissisten kommer alltid se sig själv som den riktiga experten.

4. De ger ett bra första intryck, som sen förändras

Narcissistens charmiga personlighet brukar gå hem hos människor – till en början. De kan verka självsäkra, spännande och otroligt älskvärda. Men med tiden brukar deras själviska tendenser få folk att vilja fly.

5. De framhäver en bild av överlägsenhet

En narcissist bryr sig väldigt mycket om vilken bild hen visar upp av sig själv. De vill verka rika, populära och som om de hör hemma i gräddan av societeten. De är ofta materialistiska och försöker ofta associera sig själva med heta märken och kända personer.

6. De ser sig själva som undantaget till regeln

Regler är för folk som inte är smarta nog att fatta egna, kloka beslut, tänker narcissisten. De behöver inte följa vanliga lagar och regler och de är ofta bra på att manipulera andra till att böja reglerna runt dem.

7. De betonar att de vet allt om allt

En narcissist har inga problem med att läxa upp en advokat om lagar eller en lärare om utbildning – hen vet alltid mest och bäst, vilket de gärna visar. De börjar gärna förklara för dig vad du tycker och tänker.

Via: Psychology today

Källa Måbra

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg Om jag hade berättat sanningen…
Nästa inlägg August priset…💪🏻

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *