0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

”Internalisering, det vill säga att kvinnan identifierar sig med mannen och alltmer börjar överta hans verklighetsuppfattning. En effekt av detta är att hon kan börja försvara mannens våldsamma beteende, inför andra och inför sig själv.
Källa: samverkanmotvald.se
Foto: Cornelia Söndags Expressen

När jag föreläser får jag alltid frågan. Varför stannade du kvar så länge?
Det förklarar jag med en sakta nedbrytande mekanis som normalisering men också med ordet INTERNALISERING. Vad är det?

Jag började sakta efterlikna hans beteende. Till en början ändrade jag mitt språk. Jag började använda mig av samma ord som han. Jag blev vulgär, tyckte inte det va konstigt att säga ”pattar” istället för bröst. Knulla istället för att älska. Jag blev också skrytsam. Precis som han. Ordens innebörd började betyda andra saker för mig. Det resulterde i att jag också såg andra kvinnor som sexobjekt. Han gjorde ju det! så jag tog efter det beteendet.
Jag tog  också efter beteende hur han såg på sin omgivning av vänner, släkt, arbetskollegor eller sina egna barn. Det vill säga ”värdelösa för oss”. Vilket resulterade i att jag tyckte det samma om mina. Hur svårt det än är att tänka på det i dag. Det ligger så långt ifrån min natur man kan komma. Alltså ändras här mina grundvärderingar. Jag blev han. Vi blev ett ”oss” precis så som han ville ha det. Man sitter fast i samma blodomlopp.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg Jag lova det går över…
Nästa inlägg TACKSAMMA…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *