0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Boken skickas till många bokbloggare. Många följer just bokbloggare för tips om böcker. De recenserar på sina sociala medier och lämnar omdömen till bokcirklar och bokklubbar. Det vill säga bokbloggare är värdefulla för en bok. Vi fick en recension som gick rakt in i hjärtat.

vildisbokvras profilbild

Jag läste den här boken så fort jag fick en minut över.

Pia, både berättare och medförfattare till boken, har fyra barn i olika åldrar, egen salong och ett behagligt liv. Det enda som saknas är kärlek och lite guldkant på tillvaron. Hon lägger upp en annons där hon, med en gnutta ironi, efterlyser en vältränad mångmiljonär med gott självförtroende som gillar att stå i centrum. Hon träffar exakt en sådan man. Fredrik är ekonomiskt oberoende (det är så han presenterar sig) och verkar falla för henne lika snabbt som hon gör för honom. Men bara vissa dagar. Fredrik är nämligen inte som andra. Han är psykopat.

Berättarsättet är enkelt och lättläst och det blir ett himla driv i språket. Pia sugs in i Fredriks liv och offrar allt mer för att få hans kärlek och/ eller acceptans och det känns nästan som att läsa en fyrahundra sidor lång intervju med Pia där man tagit bort reporterns störande frågor. Kvar är ett flow av fruktansvärda skeenden som endast ibland avbryts av Pias reflektioner.

Jag lärde mig en del. Exempelvis hade jag ingen aning om att husdjur ofta blir offer i ett hushåll med misshandelsproblematik. Att även djuren får ta emot stryk. I detta fall gällde det en liten krabat vid namn Charlie, vilket även vår hund som blev påkörd för snart sex år sedan hette :-(. Jag fick också djupare förståelse för hur ett beroende kan skapas till en annan person, och hur svårt det är att bryta samt att faran inte är över så fort man lämnat för gott.

En sista punkt som jag imponerades av. Det är ytterst sympatiskt att Pia bemödar sig att beskriva swingersrörelsen med vänliga ord med tanke på hur mycket skada hon tog av Fredriks besatthet av densamma. Det säger mycket om vilken person hon verkar vara!

Rekommenderas starkt. Otaliga gånger kikade Erik över min axel för att smygläsa, inklusive någon gång när han körde (!!!!!)

Titel: För ditt eget bästa
Författare: Pia Johansson & Anna Carsall
Förlag: Ordberoende Förlag

#fördittegetbästa #annacarsall #piajohansson #ordberoendeförlag #älskaenpsykopat #bomedenpsykopat #berättelserurlivet
#hemmamedenbok #attläsaärsttresa #bokrecension #läsa #boknörd #bokmal #bokstagram #bokfoto #bookstagram

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg Topphälsa…
Nästa inlägg HEJ och välkommen höst…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *