0 0
Read Time:2 Minute, 34 Second

https://bokprataren.blogspot.com/

För ditt eget bästa – Pia Johansson

Mitt omdöme

Vi får ta del av Pias personliga skildring av det helvete som hon fastnade i när hon började dejta den charmige Fredrik. Från att ha varit helt underbart började Fredrik sakta men säkert bryta ner Pia bit för bit vilket skulle få Pia att hamna i ett tillstånd av katastrof kantad av psykiskt och fysiskt våld, allt under förespeglingen att det Fredrik gjorde var för deras skull.

Pia blev hans ägodel.

En oerhört viktig och stark bok som beskriver hur våld i nära relationer kan te sig och att det kan drabba vem som helst.

Den beskriver även hur svårt det kan vara att lämna en miserabel relation när man blivit hjärntvättad.

Läs den här boken, jag kunde inte släppa den. Jag blev förbannad, uppgiven och skakad, ofta rann tårarna

Pia, du är så modig och stark. Tack för att du orkat berätta och jag hoppas och tror att det du nu gör kan hjälpa andra och ge de som befinner sig i liknande situationer ska få styrka till att lämna.

LÄS! alla oavsett hur man lever sitt liv behöver få läsa den här viktiga boken.
Ja, den är tuff och bitvis väldigt tung, men ack så viktig.

Från förlagets sida 
För ditt eget bästa är en självupplevd berättelse om psykisk nedbrytning, våld och sadism, i kärlekens namn.

”Allt jag gör är för ditt eget bästa, sa han. Till sist kändes det som om det var sant. Jag älskade honom. Och jag trodde att han älskade mig. I själva verket tog han ifrån mig allt: mina relationer, min tro på mig själv, min arbetsförmåga och min känsla av att ha ett jag.”

I fem år levde Pia Johansson med Fredrik. Med de mest raffinerade metoder manipulerade han henne att om och om igen flytta sina sexuella gränser. Han isolerade henne, tryckte ner henne och band henne till sig – med de ständiga växlingarna mellan dyrkan och hat, mellan ömhet och våld, med kontrollbegär, skuldbeläggande och lögner.

Efter flera försök lyckades Pia till slut lämna honom för gott. Men hur bearbetar man något, när man har blivit ingen?

För ditt eget bästa är en unik skildring av hur psykisk misshandel går in under huden på den som drabbas; hur tankar, känslor och hela ens verklighetsuppfattning successivt förvrids. Genom berättelsen ges också förklaringar till varför det ofta är så svårt att lämna en destruktiv relation, vad det är som gör att man till slut lyckas gå, för sista gången. Boken berör också den ofta så svåra, men livsviktiga, vägen till ett helt liv igen. Livet efter traumat.

Läs mer om Anna Carsall och Pia Johansson som ligger bakom boken.

Tack Ordberoendeförlag

Författare: Pia Johansson

Titlel: För ditt eget bästa
Utgiven avOrdberoendeförlag

ISBN: 9789188867315

Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Adlibris
Bokus

Omnible – hittar bästa priset på boken åt dig
Lyssna: Storytel – Charlotta Jonsson

bokbloggar.se

  1. januari 04, 2020Inga kommentarer: 

Skicka med e-postBlogThis!Dela på TwitterDela på FacebookDela på Pinterest

Etiketter: adlibrisbiografibokusFör ditt eget bästamanipulativmisshandelomnibelordberoendeförlagPia Johanssonpsykisk misshandelpsykopat

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Föregående inlägg Meningslöst VS Meningsfullt…
Nästa inlägg Oman…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “BETTAN_BOKPRATAREN.BLOG

  1. Jag levde med en psykopat men dagen innan 10 års dagen lämnade jag honom för gott utan hjälp av någon för ingen vågade eller brydde sig .. Det var när jag åkte för att delta på min väninnas begravning som slängde sig framför ett godståg kom sanningen fram att hon levde i ett likadant förhållande då fick jag nog och stängde av telefonen för att han inte skulle kunna bryta ner mig igen .. med sina ord .. Jag ska säga att jag tog hellre fysisk stryk för psykiskt tar det hårdare just för att man bryts ner och 3 dagars rättegången hanns inte hälften komma fram vad han hade utsatt mig för .. Det hanns inte med , hette det .. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *